Je hebt eerst grip nodig om te kunnen groeien.

Grip op jouw leven

Grip als voorwaarde voor groei

Het belang van grip hebben op jouw leven is groot. Het is mijn overtuiging dat je éérst grip nodig hebt om te kunnen groeien. Het verkrijgen van (méér) grip op situaties in het leven vormt daarmee één van de belangrijkste uitgangspunten in mijn werk als counselor/coach. Heb je eenmaal grip, dan zal je persoonlijke groei jou ook veel gemakkelijker afgaan.

Het gevoel liegt nooit

Het voelt natuurlijk héérlijk om grip te hebben op de belangrijkste gebieden in je leven! Je zit lekker in je vel, je staat in prettig contact met anderen, je ontwikkelt jezelf en je zet mooie stappen in jouw persoonlijke en/of professionele leven. Hoe gemakkelijk is het dan, om bij de keuzes die je maakt, je gevoel te volgen. Wanneer je grip ervaart, lijkt alles je moeiteloos af te gaan.

Wanneer je het gevoel hebt minder of géén grip te hebben op bepaalde aspecten in je leven, gebeurt soms het tegenovergestelde. Je ratio negeert dit soort signalen liever, terwijl je gevoel daarentegen nooit liegt. De valkuil om altijd maar door te gaan wordt dan groot, terwijl jij je ondertussen niet zo fijn voelt.

Leven wordt overleven

Het is vervelend wanneer jij het gevoel hebt minder of géén grip te hebben op je leven. Al je inspanningen kosten je dan méér energie, juist omdat die grip ontbreekt. Je kan je natuurlijke gevoel voor richting een beetje gaan verliezen. Of je zwemt al enige tijd tegen de stroom in.

Dat kan een aardige uitputtingsslag worden. Leven wordt dan overleven. Wanneer je in de overlevingsstand staat, is het moeilijk om de weg weer naar jezelf terug te vinden. Deze snelle tijdgeest maakt dat ook niet gemakkelijk, want iedereen jakkert maar door en vertragen lijkt dan geen optie.

Jezelf op de eerste plaats zetten

Jij zet jezelf op de éérste plaats, wanneer je besluit om te werken aan méér grip op je leven. Dat is ook het beste wat jij voor jezelf kunt doen. Jij verdient het namelijk om je goed te voelen. Met aandacht en toewijding ga je werken aan het verbeteren van jouw persoonlijke en/of professionele welzijn. Durf daarvoor ook de tijd te nemen en vertrouw erop dat die groei vanzelf volgt.

De weg naar het verkrijgen van meer grip op het leven is niet voor iedereen even gemakkelijk. Dan is het fijn om die weg onder de professionele begeleiding van een counselor/coach te vervolgen. Samen ga je dan werken aan het verbeteren van je grip op het leven.

De opbrengst van grip op jouw leven

Door te werken aan het verkrijgen van méér grip op je leven, heb je de basis gelegd voor een verbeterde welzijnsbeleving. Jij hebt geleerd om weer écht contact te maken met jezelf. Je accepteert jezelf veel meer, met alle fijne en minder fijne eigenschappen die ieder mens nu eenmaal in zich heeft.

Je weet jezelf weer op waarde te schatten en je hebt méér energie en motivatie om jezelf verder te ontwikkelen. Alles wat je nú doet, doe je zonder moeite. Hoe fijn is dat?

Ga via het menu naar Lifecoaching wanneer jij meer wilt weten over de mogelijkheden van personal counseling en coaching.
Of maak direct een afspraak voor een gratis (online) intakegesprek want daarna wéét je gewoon of je bij Grip & Grow aan het juiste adres bent!
Grip & Grow werkt uitsluitend met counselors en coaches die NOBCO en EMCC gecertificeerd zijn.

Vergelijkbare berichten