Je hebt eerst grip nodig om te kunnen groeien.

Het belang van grip op je leven

Je hebt éérst grip nodig om te kunnen groeien

Het belang van grip hebben op je leven is groot. Je hebt namelijk éérst grip nodig om te kunnen groeien. Grip hebben op het leven, of op aspecten daarbinnen, is helaas niet voor iedereen even vanzelfsprekend. Jouw persoonlijk welzijn zegeviert wanneer jij het gevoel hebt dat jij er voor jezelf en voor anderen toe doet. Daarnaast weet wat je doet en waarom je het doet. Je bent in balans met jezelf en je omgeving. Je bent tevreden en je voelt je overwegend gelukkig.

Je grip verloren

Soms verlies je tijdelijk grip op een of méérdere aspecten in je leven. Het verlies van grip wordt vaak omschreven als een gevoel van richtingsloosheid. Het is een onbevredigend en onbestemd gevoel. Soms weet je bijna niet hoe je het moet benoemen en waar je moet beginnen om weer je weg terug te vinden. Toch verdient het prioriteit om je weg naar meer grip te hervinden en om deze vast te houden. Met een coach zal dit proces je wat gemakkelijker afgaan.

Grip hebben voelt héérlijk

Het voelt natuurlijk héérlijk om grip te hebben in je leven! Je zit lekker in je vel, je staat in prettig contact met jezelf en met anderen, je ontwikkelt jezelf en je zet mooie stappen in jouw persoonlijke en/of professionele leven. Je gevoelens krijgen ruimte en jij laat je intuïtief leiden in de keuzes die je maakt. Je vertrouwt op je gevoel, je intuïtie én je ratio. Er is een mooie balans en de meeste dingen lijken je moeiteloos af te gaan.

Wanneer je ratio het overneemt

Wanneer je het gevoel hebt minder of géén grip te hebben op één of meerdere aspecten in je leven, gebeurt soms het tegenovergestelde. Je ratio heeft dan de neiging om jouw onprettige gevoelens te overstemmen. Jouw ratio neemt het als het ware over. Er is minder ruimte voor het gevoel en je intuïtieve stimuli worden even in de ijskast gezet. Je ratio fluistert je namelijk in om niet te zeuren en het vraagt je impliciet om je gevoelens te parkeren. Dat is nou precies de valkuil die ervoor zorgt dat je altijd maar doorgaat op hetzelfde onbevredigende pad.

Leven wordt overleven

Wanneer je dit patroon niet doorbreekt, zullen al je inspanningen je steeds méér energie gaan kosten. Je kan je natuurlijke gevoel voor richting een beetje gaan verliezen of je zwemt al enige tijd tegen de stroom in. Dat kan een aardige uitputtingsslag worden. Leven wordt dan overleven. Wanneer je in de overlevingsstand staat, is het moeilijk om de weg weer naar jezelf terug te vinden. Deze snelle tijdgeest maakt dat ook niet gemakkelijk, want iedereen jakkert maar door en vertragen lijkt dan geen optie.

Kiezen voor jouw welzijn

Jij zet jezelf en jouw welzijn op de éérste plaats wanneer jij besluit om te werken aan méér grip op je leven. Dat is ook het beste wat jij voor jezelf kunt doen, want jij verdient het namelijk om je goed te voelen. En wanneer jij je goed voelt, dan voelt je directe omgeving dat ook. Goede vibes werken namelijk aanstekelijk. Met aandacht en toewijding ga jij werken aan het verbeteren van jouw welzijn. Durf daarvoor ook de tijd te nemen en vertrouw erop dat jouw persoonlijke groei vanzelf weer volgt.

De opbrengst van méér grip op jouw leven

Door te werken aan het verkrijgen van méér grip op jouw leven, heb jij de basis gelegd voor een verbeterde welzijnsbeleving. Jij hebt geleerd om weer écht contact te maken met jezelf, je weet jezelf op waarde te schatten en je hebt méér energie en motivatie om jezelf verder te ontwikkelen. Alles wat je nú doet, doe je zonder moeite. En wanneer het wél moeite kost, heb je het zelfvertrouwen en de energie om die hobbel gewoon te nemen. Hoe fijn is dat?

Heb jij behoefte aan méér grip op je leven en kun jij daar wel wat hulp bij gebruiken?
Maak dan nu een afspraak voor een gratis (online) intakegesprek.
Grip & Grow werkt uitsluitend met counselors en coaches die NOBCO en EMCC gecertificeerd zijn.

Vergelijkbare berichten